27 mei 2024
Home » De beste budget vriendelijke festivals
De beste budget vriendelijke festivals

Nederland en Europa hebben zoveel festivals te bieden. Met een overvloed aan muziek, kunst en culturele festiviteiten op het hele continent, zijn er genoeg budgetvriendelijke festivals waarvan je kunt genieten zonder de bank te breken.

Festivals zijn een fantastische manier om nieuwe muziek, kunst, cultuur en cuisine te ervaren. Ze stellen je in staat om nieuwe mensen te ontmoeten en blijvende herinneringen te creëren. Het goede nieuws is dat je zelfs met een klein budget een geweldige festivalervaring kunt hebben.

Dit artikel belicht een aantal van de beste budgetvriendelijke festivals in Nederland en Europa. We geven tips over hoe je geld kunt besparen zodat je van deze festivals kunt genieten zonder een fortuin uit te geven.

Pinkpop Festival – Landgraaf, Nederland

Pinkpop is een van de langstlopende en populairste muziekfestivals in Nederland. Het wordt sinds 1970 elk jaar in juni gehouden en brengt rock-, pop- en EDM-artiesten samen voor een driedaags weekend. Campingpassen zijn betaalbaar en geven je de mogelijkheid om direct bij het festival te verblijven.

 • Boek vroeg – de prijzen stijgen dichter bij het evenement
 • BYO eten & drinken – Binnen eten kan prijzig zijn
 • Neem het openbaar vervoer – Vermijd parkeerkosten

Sziget Festival – Boedapest, Hongarije

Het Sziget Festival op een eiland in de Donau trekt elk jaar in augustus meer dan 500.000 bezoekers. Met artiesten uit alle genres biedt het voor elk wat wils. Zorg ervoor dat je de eetkraampjes verkent voor authentieke en betaalbare Hongaarse gerechten.

 1. Kom vroeg – Voor een goede kampeerplek
 2. Lichte bepakking – Met spullen slepen wordt vermoeiend
 3. Draag comfortabele schoenen – Met al het lopen en dansen
Festival Plaats Type
Smelt Festival Duitsland Elektronisch
Primavera Sound Spanje Indie Rock
EXIT Festival Servië Multi-genre

Festival tips

Hier zijn enkele algemene tips om met een budget van festivals te genieten:

 • Zoek naar tickets met korting op doorverkoopsites dichter bij het evenement
 • Ga voor een dagkaart in plaats van het hele festival als je weinig tijd hebt
 • Bekijk de line-up en zoek specifieke artiesten die je wilt zien
 • Reis licht en verblijf in goedkope accommodatie
 • Eet één grote maaltijd per dag en snacks tijdens het festival
 • Maak een uitgavenbudget per dag en houd je daaraan

FAQ

Wat zijn enkele gratis festivals in Europa?

Enkele gratis festivals zijn Fête de la Musique (Frankrijk), St Patrick’s Festival (Ierland) en Carnival of Cultures (Duitsland).

Wanneer zijn festivals het goedkoopst?

Festivaltickets zijn meestal het goedkoopst als ze voor het eerst worden aangekondigd, tijdens de voorverkoop of vlak voor het evenement. Vermijd piekuren bij het kopen van vervoer en accommodatie.

Wat is de beste manier om te besparen op de kosten voor eten en drinken?

Neem je eigen eten en niet-alcoholische dranken mee naar het festival. Koop alcohol in slijterijen in plaats van op het evenement. Ga één keer per dag uit eten in plaats van veel snacks te kopen.

Hoe vind ik goedkope accommodatie?

Kampeer op het festival als het wordt aangeboden, verblijf buiten de stad en neem vervoer, zoek hostels of deel Airbnb’s met een groep om de kosten te verlagen.

Wat zijn goede festivals voor gezinnen en kinderen?

Gezinsvriendelijke festivals zijn onder andere Festival Med, Italië (mediterrane muziek & eten), Fête de la Musique, Frankrijk (stadsbreed muziekfeest), en Festival of Lights, Berlijn.

Conclusie

Europa is de thuisbasis van zo veel geweldige festivals, en van veel ervan kun je genieten met een klein budget. Met wat slimme planning kun je een onvergetelijke festivalervaring beleven zonder failliet te gaan. Profiteer van vroegboektickets, accommodatie met korting, openbaar vervoer en beperk je uitgaven aan eten en drinken tijdens het evenement. Bereid je voor op geweldige muziek, kunst, cultuur en nieuwe vriendschappen tijdens je festivalhoppen door Europa.

5 gedachten over “De beste budget vriendelijke festivals

 1. Geweldige tips! Ik zou graag een paar van deze festivals bezoeken voor een klein budget.

 2. Dit is nuttig, maar kun je meer details geven over hoe vroeg je moet zoeken naar tickets met korting? Een paar weken, maanden?

 3. Het verschilt per festival, maar ik zou aanraden om minstens 2-3 maanden van tevoren op zoek te gaan naar aanbiedingen. Hoe eerder je kunt kopen, hoe groter de kans op goedkope kaartjes.

 4. Mijn ervaring is dat tickets in de re-sale echt in prijs dalen in de laatste 1-2 weken voor een festival als mensen zich haasten om te verkopen.

 5. Heb je nog andere tips om betaalbare accommodatie te vinden? Hostels zijn niet altijd een optie.

Reacties zijn gesloten.